Maak de kool schoon en schaaf hem in heel dunne reepjes.
Doe de kool in een vergiet en schenk er kokend water over.
Laat de kool goed uitlekken en afkoelen.
Schil intussen de sinaasappels en de grapefruit dik en snijd het
vruchtvlees tussen de vliezen uit.
Vang het sap op en halveer de partjes.
Snijd de vijgen in stukjes.
Pel en snipper de knoflook.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Snijd de salami in reepjes.
Klop een dressing van de azijn, de olie, het opgevangen sap en wat peper
en zout en schep er de knoflook en de bosui door.
Schep de rodekool, het citrusfruit, de vijgen, de salami en de dressing in
een slakom door elkaar en garneer met de kappertjes.
Lekker met bruin stokbrood.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |